Högskoleprovet

Imorgon är det dags för högskoleprovet. Har skrivit det en gång redan, 2010 och då var det de "gamla" högskoleprovet, och fick 0,7. Helt ok ! Ska bli kul att se vad man får denna gång när de har gjort om provet. Mannen i mitt liv är ute och roar sig efter att ha överlevt ikea idag och jag ska ta och sova snart så att jag orkar imorgon.




Fixa och trixa



Jihoo, sitter och väntar på att karln ska bli klar i badrummet så jag kan borsta håret och tänderna. Sen bär det av till IKEA och Jysk, karlns favorit ställen.. eller inte. Så dagen ska vi ägna oss åt att skruva ihop sakerna sen, fixa och trixa tills vi känner oss klara. Får se om vi skruvar upp lite saker på väggarna idag också eller om vi tar det på söndag.

BTW, fan vad skönt det är att bara skippa linserna ibland och köra brillor ibland alltså !



Jobba ?



Uttråkad tjej som sitter och väntar och undrar om hon får jobba något idag eller inte..




BIG CLOCK



Prinsen min köpte en klocka i fredags som vi pratat om att vi vill ha. Så efter han kommit hem i fredags satte vi upp den och jag vart riktigt nöjd. Det är inte mycket kvar nu innan vi är klara med allt här hemma !




Toppad med gräslök



Denna vecka jobbar min älskade kväll, och eftersom han redan har matlåda till imorgon passade jag på att äta rårakor. Det är inte så gott att ha i matlåda, trust me.. Jag trycker i alla fall att de är godast att äta som på bilden, med en rejäl klick creme fraiche eller gräddfil toppad med gräslök. Lite gruka, tomater och citronvatten till också. Smarrigt värre !




Enkelt och skönt !



Jag har en timmes privatundervisning ikväll, 1700-1800. Och som vanligt tycker jag att det är svårt att veta vad man ska ha på sig, men jag kör på detta idag. Enkelt och framförallt SKÖNT ! Jag älskar blusen också, den har inga ärmar.




Förlåt !


Ibland måste man inse att man gjort fel och säga förlåt, även jag.
Jag älskar dig !




Lördag kväll




En sån där dag när ingenting sitter bra



I lördags hade jag en sån där dag när ingenting satt bra, ingenting passade och jag hade ingen som helst aning om vad jag skulle ha på mig. Det var till slut detta i alla fall. Kjol från H&M divided, svart linne från ONLY och spets linne från H&M divided. Hade lite smycken, svarta leggings till och gråa heels till. Vart helt ok till slut !




Calippo SHOTS



SJUKT GOD GLASS !!!




Det blir röda skor idag



Gammal bild, sommaren 2010, men hur som helst så har jag på mig detta idag. Dock andra skor, det blir röda idag. Saknar mitt svarta långa hår ibland..




Ha det så bra och lycka till min kära vän !

Ikväll blir det utgång, min kära vän som jag hade bloggen Livet som vanlig när vi var 16 och Carusellen som vi startade 2010 ska åka till Turkiet och jobba resten av året, som minst. Så det blir en liten "Ha-det-så-bra-och-lycka-till-utgång" ikväll.



Miss stone heart, say hello to Spoiled beauty !



Det känns som att jag börjat få tillbaka inspirationen för att fixa naglarna igen. Wonderful !

Gjorde en fade med "Miss stone heart" och "Spoiled beauty" från H&M, ett tunt lager ljusrosa metallic-lack över hela nageln från Rio nail art och självklart över- och underlack. Och jag hittade ett lack från Scratch of Sweden i sommras som är både under- och överlack, two in one, och hur smart är inte det ! Räcker länge och blir inte segt heller, jag har använt köpt två sedan sommaren 2011, jag har fortfarande halva kvar i den andra och jag målar mina naglar 2-4 gånger i månader och ibland andras också.




What to wear ?



Det är alltid lika svårt för mig att veta vad jag ska ha på sig för kläder när jag ska jobba. Speciellt när jag inte vet vilken skola jag ska till (vissa skolor har klädkoder för lärare), så jag kör på något enkelt idag. Jeans och lång t-shirt, blir ett par enkla pumps till som inneskor.




Off to work


Har haft en lugn dag, gjort ett gammalt högskoleprov eftersom jag tänkte skriva det igen och nu ska jag ta och diska lite och sen åka iväg och jobba. Privatundervisning ikväll och inte så långt bort heller så jag tar bilen. Skönt att komma hem lite snabbare. Målat naglarna har jag gjort också, gjorde en fade med grått och rosa. Kan slänga upp en bild lite senare.




Lördags kväll




Trött och sällskapssjuk med för lång tunga



Lilla Gizmo var riktigt sällskapssjuk imorse.. och trött, han orkade knappt hålla ögonen öppna. Älskar att han har förlång tunga som alltid hänger utanför när han är trött. Så söt !




Vikarierat ons-fre

De ringde från jobbet i tisdags eftermiddag och frågade om jag kunde ta ett vikariat i matematik onsdag-fredag årskurs 6-9, och varför inte. Så nu är jag lite halv slut om man säger så, städade lägenheten när jag kom hem idag också. Så jag ska ta och göra lite mat nu, blir en sen middag. Men gött blir det. Hemgjorda hamburgare, MUMS ! Sen ska jag bara mysa ned mig i soffan bredvis min älskade !




Den där känslan

Känslan av att få mysa ned sig i soffan bredvid den underbaraste jag vet efter en stressig morgon, tre matematik lektioner på högstadiet, en timmes privatundervisning och en jävligt kall resa hem. I just love it !



Två vego-måltider i veckan sparar koldioxid

Jag och min andra hälft försöker att äta två vegetariska måltider i veckan. Varför? Jo, för att det är både bra för kroppen och för mijön. Om alla i Sverige böt ut två måltider innehållande kött till två vegetariska varje vecka skulle det spara lika mycket koldioxid som om en bil skulle åka 87 500 varv runtjorden.
Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept som jag hittade på tasteline.se, som vi förövrigt åt igår.

Kikärtsgryta med champinjoner, zucchini och aubergine (4 portioner).
Du behöver:
12 champinjoner
1 zucchini
1 aubergine
olivolja

Tomatsås:
3 dl kokta kikärtor (konserverade fungerar lika bra)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl passerade eller finkrossade tomater
1 grönsaksbuljontärning
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
1 tsk timjan
salt och peppar

Man ha vad man känner för till men bulgur är ett hett tips !

1. Beska av auberginen. Skär den i bitar och höll över rejält med salt och blanda om så att alla bitarna har salt på sig. Låt stå 30-60 minuter och skölj sedan av.

2. Hacka löken och vitlöken och fräs mjuka utan att de får färg i oljan. Tillsätt resten av tomatsåsingredienserna. Låt koka 15 minuter.

3. Skär champinjoner, aubergine och zucchini i bitar och stek dem i oljan. Lägg bulguren i en ring på tallriken, häll tomatsås i mitten och strö över stekta grönsaker.

OBS! OBS! OBS! Glöm inte att beska av auberginen, annars blir den besk.




Våra två små katter

Det tog mig 40 minuter innan jag gick upp ur sängen idag, men hur mysigt är det inte när man vaknar och har en mysig kattunge som bara vill kela. Kommer ihåg när våran äldsta katt, Missy, var kattunge och hon var likadan. Nu kommer hon och hoppar upp ibland, och man får ha tur om hon kommer och vill kela. För det mesta ligger hon i fotändan av sängen, ser nöjd ut och myser för sig själv.



Båda våra katter är blandraser. Gizmo (till vänster) som är våran minsting på 4 månader är en bengal/bondkatt och Mizzy (till höger) som snart är två år är en norsk skogskatt/bondkatt.


Om en liten stund får jag min hemtanta, Vindkraft till havs handlar den om. När jag är klar ska jag ta en långdusch, fixa fötterna, lägga en ansiktsmask och måla naglarna.




En helikoptertur över Stockholm

När jag fyllde 20, sommaren 2011, fick jag en helt fantastisk present av mannen i mitt liv. En helikoptertur över Stockholm. I fredags var det dags och det var helt otroligt. Det spelar verkligen ingen roll hur jag försöker beskriva det eller hur mycket bilder jag skulle lägga upp, det skulle ändå inte gå att beskriva. Det måste upplevas !







11 mars 2011




11 mars, precis ett år sedan jag och min karl var i Köpenhamn. Det var ett år sedan vi förlovade oss. Jag kan inte förstå att ett år kan gå så fort. Jag är så lycklig, så lycklig att det är han och jag. Vad glaset har med detta att göra är att jag fick det som en "1-års present" av min karl. Han vet att jag verkligen gillar Carolina Gynning, hon är både duktig och sjukt inspirerande !




Blue my mind




Fasen vad gott det är



Något som jag mer än gärna äter när min karl inte är hemma och när han inte ska ha matlåda dagen efter är blodpudding med lingonsylt. Många tänker säkert nu "Uuusch, grisblod! Gud vad äckligt!" och ja, det är blod men fasen alltså.. Vad. Gott. Det. Är.




Textil och drama

Jag vart så sjukt glad i morse när de ringde från jobbet och sa att det hade ett vikariat i textil och drama till mig idag. Jag vart så glad att jag sprang ut genom dörren och glömde matlådan hemma, men det gör inget, åt en super mumsig macka med grönsaker, groddar och mozzarella till lunch. Och som om inte det vore nog, jag känner mig så jävla snygg idag och jag är på grymt bra humör !






Att få somna i hans famn



Det känns riktigt skönt att sätta sig ned och ta det lugnt efter att ha varit i farten en hel dag. Jag jobbar extra som lärarvikarie utöver mina ingenjörsstudier och idag hade jag lektioner i matematik på högstadiet från 0900-1400 och från 1700-1930 var jag på en problemlösningskurs. Nu väntar jag på att mannen i mitt liv ska komma hem så jag får krypa ned i soffan bredvid honom och somna i hans famn en liten stund innan vi ska lägga oss. Förhoppningsvis jobb imorgon också!




Lite tyg kan göra så stor skillnad


Jag och min fästman flyttade in i vår lägenhet den 1 februari och vi är snart klara med allt. Sovrummet är klart, bara en taklampa och en spegel som ska upp. Köket är också mer eller mindre klart, jag sydde dessa gardiner (det är ett fönster till) och det lilla skynket som syns nere i hörnet idag. En taklampa och klocka bara. Vardagsrummet kommer ta lite längre tid eftersom vi ska köpa ny soffa och lite annat, men det får ta en månad eller två till, vi tänker inte stressa och soffor kostar rätt mycket.




Happiness for me

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva vad denna blogg kommer att handla om förutom saker som gör mig lycklig och som betyder lycka för mig. Happiness for me ! Vi börjar med lite bilder, de kommer det bli mycket av här.




Välkommen till min nya blogg!




RSS 2.0