Böngryta



Idag tänkte jag att jag skulle testa något nytt till middag och hittade ett recept i min kokbok Stora Kokboken på en böngryta som lät löjligt god och verkade super enkel att göra.

Ingredienser:
2 förpackningar vitabönor
Rödpaprika
Gullök
2 klyftor vitlök
Grön chili
2 krm rosmarin
1 lagerblad
2 dl cremé fraiche
2 msk tomatpuré
Vatten
Salt & peppar
Jag valde att ha pasta till men passar även till ris eller bara för sig själv.

1. Skär löken i klyftor, paprikan och chilin i strimlor, dela vitlöks klyftorna på mitten och fräs allt i olja tills löken mjuknat.
2. Tillsätt rosmarin och lagerblad.
3. Skölj bönorna och häll i stekpannan + lite vatten (har du i för mycket vatten blir det bara en enda soppa). Ha även i cremé fraichen och tomatpurén.
4. Låt puttra ca. 10 minuter och smaka sedan av, salta och peppra om de behövs.
KLART !

Ja, det var enkelt att göra och vart gott. Men det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Det vart mer som en vegetarisk korvstroganoff. Nästa gång ska jag byta ut cremé fraichen och tomatpurén till krossade tomater. Men det fungerar lika bra utan någon "sås" också.


Utan sås            Med sås

Ett litet "husmors-tips": När man lagar mat som innehåller någon form av tomat som färska tomater, tomatpuré, chilisås.. ja ni fattar, så ska man ha i en nypa socker för att framhäva smaken hos tomaten.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0